luni, 8 aprilie 2013

Tacere

Tăcerea este o gură de aer. Retragere din jungla de beton. Încerci să o cultivi, ți-o ascunzi în ziua ta aglomerată și aștepti să o savurezi ca pe un vin bun. Nu te grăbești, ți-o pregătești cu răbdare și când momentul e potrivit ... tăcerea este plăcere.

Tăcerea este un chip. Îl pictezi în acel moment. Îi săruți ochii și îl mângâi cu privirea. Tăcerea-i chipul Ei atunci cand discuțiile inutile devin zgomot si risipă. Atunci poți să vezi cu adevarat frumusețea din spatele cuvintelor.

Tăcerea este momentul când ești cu adevărat singur. Te pierzi în mintea-ți pustie și ecoul gândurilor tale lipește buzele într-o strânsoare de nepătruns. Zidurile ce te înconjoară poartă scrijelite cuvintele ce niciodată nu au reușit să învingă tăcerea, mereu au pierdut.

Tăcerea este un strigăt de ajutor. Mânjită cu disperare, privirea, strigă ce buzele au jurat sa pecetluiasca. Nu o lasa! Tăcerea o va pierde în scurt timp.

Tăcerea este cel mai bun raspuns. Cuvintele dezamagesc, înșeală, te îngroapă în minciuni și promisiuni. Tăcerea este sinceră și nu îți ascunde nimic, nu îți spune ce ți-e frică să auzi.

Tăcerea este o armă. Te răneste exact atunci când cuvintele sunt tot ce te mai țin în viață. Te înfasoară strâns și te arde ca pe un miel. Te aruncă în întuneric și te pierde în spatele ochilor închiși și a buzelor ce s-au iubit.

Tăcerea este adăpost. Sânul pe care îți pleci capul și te odihnești. Ca o mumă, te protejează și te ascunde de vrșjitori. Îți arată adevărul și te îndrumă spre înțelepciune.

Tăcerea este un mister. O găsești sfidând privirile tuturor. Îmbracata elegant dar cu adidași în picioare. Cu zâmbetul șters și parul răvășit, acoperindu-i ochii. Te invită să o descoperi, să o cunoști, să contemplezi împreuna cu ea un bar vechi și întunecat.

Tăcerea este în ochii ei. Este testul pe care trebuie să-l treci ca să știi dacă acei ochi sunt cei ce vor să te vadă pentru restul vieții. Tăcerea aceea nu va fi niciodată ciudată, va fi doar o confirmare, o bucurie.

Tăcerea este ultimul moment al zilei. Te învelește și te ghidează spre o nouă zi. Te apară de monștrii nopții de cuvinte. Te acoperă dar se lasă sfâșiată atunci când iubirea vrea să-și facă loc. Sărut de noapte bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu